Подготовки за бременост – грижата за правилен развој на новороденчето започнува многу порано пред зачнувањето

Грижата за новороденчето не започнува во моментот кога ќе се роди, туку многу порано, пред неговото зачнување. Здравјето и соодветниот внес на хранливи материи кај мајката се најважните фактори за успешен почеток, тек и крај на бременоста.

Прочитај повеќе
Андреја Ширца Чампа
Андреја Ширца Чампа,
диплом. инж. прех. техн.
клинички диететичар

Подготовки за зачнување и првите знаци на бременост

Размислувате за раѓање на вашето прво дете и би сакале да научите што е можно повеќе за тоа како да се подготвите и што ве очекува во деветте месеци од бременоста. Најдобро ќе се подготвите за бременост грижејќи се за себе и притоа сте опуштени, наспани, сакани и без постојани негативни мисли.

Прочитај повеќе

Novalac Prenatal капсулите се додатоци во исхраната. Додатоците на исхрана не се замена за балансирана исхрана.